SZC logo

Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum

OM kód: 203061/012 | 1184 Budapest Hengersor u. 34.

Intézmény logo

Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Pestszentlőrinci Technikum

HírekKözérdekű adatokKRÉTA
Széchenyi 2020

Szakmai gyakorlat

Szakmai gyakorlat

Tanulóink figyelmébe!

A szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény és a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény, valamint az állam által elismert szakképesítések szakmai követelménymoduljairól szóló 217/2012. (VIII. 9.) Korm. rendelet szerint a turisztika ágazaton tanulóknak, a szorgalmi időszakot követően összefüggő nyári szakmai gyakorlaton kell részt venniük.

A gyakorlat teljesítésének helye

  • a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által nyilvántartott vállalkozásoknál (www.isziir.hu honlapon gyakorlati képzésre jogosult szervezetek nyilvántartása menüben szakmacsoportra, azon belül szakképesítésre szűrve)
  • a kiválasztott munkahely és az iskola között a gyakorlat idejére szóló EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS-t kell kötni. A megállapodást az iskolát fenntartó és a gyakorlati képzés feltételeivel rendelkező szervezet köti. Az együttműködési megállapodás iskolánk honlapjáról letölthető. Az összefüggő gyakorlat időpontja a nyári szüneten belül a munkahellyel tetszőlegesen egyeztethető.

A gyakorlat dokumentálása

A tanuló gyakorlati naplóban vezeti a napi feladatok elvégzését, melyet a gyakorlatvezető aláírásával hagy jóvá. A nyitólapon szerepeljen a tanuló neve és osztálya, a gyakorlat kezdő- és befejező napja, valamint a munkahely adatai, a tanulóval foglalkozó személy neve és elérhetősége. A füzetben a napi elvégzett feladatokat kell rögzíteni, a gyakorlatot irányító személy pedig a munka elvégzését igazolja és értékeli.

A gyakorlat teljesítésének igazolása

A tanuló a gyakorlat befejezését követően, de legkésőbb 2023. augusztus 29-ig eljuttatja a naplót és a fogadó munkahely által kitöltött, aláírt és lepecsételt igazolólapot közvetlenül, vagy az osztályfőnökön keresztül az iskola titkárságára. A szakmai gyakorlat igazolása feltétele a tanuló tanulmányi továbbhaladásának.

A gyakorlat teljesítésével kapcsolatos dokumentumok:


Partnereink

SZC logo

Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum


Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Pestszentlőrinci Technikum

1184 Budapest Hengersor u. 34.

Telefon: Telefon: +36 30 369 7855

E-mail: titkar@hengersor.hu

OM azonosító: 203061/012


2024Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Pestszentlőrinci Technikum